

„Chutná to, jako když jíte vepřové uprostřed prasečáku.“ Tomáš Popp promluvil o chuťových extrémech i o kuchařské reprezentaci
18 března, 2025Tomáš Popp je manažer reprezentace kuchařů a cukrářů České republiky, organizátor plzeňských farmářských trhů, hvězda televizních kulinářských show (i když tvrdí, že ne) a západočeský patriot. Stal se také hostem osmého dílu Westcastu.
Hovořili jsme o všem možném. Jako první mě zajímalo, jak vlastně funguje kuchařská reprezentace, jak vypadají kuchařské soutěže, jak těžké je stát se reprezentantem a co je vlastně úkolem manažera. Tomáš Popp hovořil i o tom, jak si stojí naši kuchaři i naše kuchyně v porovnání se světem.
Když ale máte u mikrofonu sympaťáka, jakým Tomáš Popp je, a odborníka na jídlo všeho druhu, jakým Tomáš Popp také je, musíte se ptát i na nějaké ty speciality a exotické chutě. Víte třeba, co je to Andouillette . Wikipedie říká, že „jsou to nepravidelné válečky o váze okolo 150 gramů vyráběné z vepřových vnitřností (střeva, dršťky), vína, cibule a koření. Vyznačují se specifickým aromatem a chutí.“
Tomáš Popp toto specifické aroma vyzkoušel za vás. Prý je to jako když jíte vepřové uprostřed prasečáku. Nalákal vás tím a máte chuť tuto specialitu vyzkoušet? Tak to vám gratuluji. Mě to tedy neláká. Jinak ale musím říct, že mě povídání s Tomáše Poppem nadchlo. Pusťte si nejnovější díl Westcastu a třeba vás nadchne také.