Mistrovství Chodska v pečení prasat je za rohem
Pečené prase, zdroj foto: Pixabay
Pečené prase, zdroj foto: Pixabay

Mistrovství Chodska v pečení prasat je za rohem

9 dubna, 2024 0 Od Pavel Žižka

Sokoliště v Domažlicích bude v sobotu 13. dubna už z dálky cítit. Vůně pečeného masa sem jistě přiláká spoustu návštěvníků. Chystá se tu totiž mistrovství Chodska v pečení prasat.

Po úspěchu v loňském roce jde již o druhý ročník této netradiční soutěže. Své síly v chutné disciplíně změří amatéři i profesionálové. Celkem je přihlášeno dvanáct týmů, které budou opékat dvanáct čuníků. Vedle stareckých hasičů nebo Teamu Svatopluka Kuřátka se budou o nejlépe vychucené maso pokoušet třeba i profíci z řeznictví Kohout.

Ne každé zápolení je zajímavější sledovat než se jej aktivně zúčastnit. V tomto případě tomu tak ale skutečně bude. S prázdným břichem a bez mastných skvrn na oblečení odsud neodejde nikdo. Stačí zaplatit 300 korun degustační poplatek a můžete si pochutnat.

Celou akci doprovodí také kulturní program. Moderovat bude David Petřík a o zábavu se postarají například kapely The Bowře, DOA a Swor. Ty nejmenší pak svým programem doslova strhne Culinka. Pokud tedy hledáte zábavu pro celou rodinu na sobotní den, vyrazte do Domažlic na mistrovství Chodska v pečení prasat. Jen si neděli rezervujte na pořádně dlouhou procházku, při které budete spalovat nabyté kalorie.

zdroje: Město Domažlice, Trhy a Festivaly J+E