Mistrovství Chodska v pečení prasat už pomalu klepe na dveře
Pečené prase, zdroj foto: Pixabay
Pečené prase, zdroj foto: Pixabay

Mistrovství Chodska v pečení prasat už pomalu klepe na dveře

16 března, 2025 0 Od Pavel Žižka

Mistrovství Chodska v pečení prasat ke skoro za dveřmi. Akce, která si během předchozích dvou ročníků získala úctyhodné množství fanoušků, se letos koná v sobotu 12. dubna. Ani ne za měsíc tak budou celé Domažlice vonět vepřovým.

Po úspěchu v minulých dvou letech jde již o třetí ročník této netradiční soutěže. Své síly v chutné disciplíně změří amatéři i profesionálové. Vloni bylo přihlášeno dvanáct týmů, které opékaly dvanáct čuníků. Vedle stareckých hasičů nebo Teamu Svatopluka Kuřátka se o nejlépe vychucené maso pokoušeli třeba i profíci z řeznictví Kohout. Letos organizátoři čekají ještě větší zájem.

Ne každé zápolení je zajímavější sledovat než se jej aktivně zúčastnit. V tomto případě tomu tak ale skutečně bude. S prázdným břichem a bez mastných skvrn na oblečení odsud neodejde nikdo. Stačí zaplatit degustační poplatek a můžete si pochutnat.

Celou akci doprovodí také kulturní program. Pokud tedy hledáte zábavu pro celou rodinu na sobotní den, vyrazte do Domažlic na mistrovství Chodska v pečení prasat. Jen si neděli rezervujte na pořádně dlouhou procházku, při které budete spalovat nabyté kalorie. Málo jich rozhodně nebude.

zdroje: Město Domažlice, Trhy a Festivaly J+E