Šumavská houbička: Jak na jednoduché krémové žampiony snadno a rychle
Nakrájené žampiony - základ tohoto pokrmu, zdroj foto: Pixabay
Nakrájené žampiony - základ tohoto pokrmu, zdroj foto: Pixabay

Šumavská houbička: Jak na jednoduché krémové žampiony snadno a rychle

2 února, 2024 0 Od Pavel Žižka

Taky už vám chybí čerstvé houby? Díky nabídce v supermarketech i menších obchodech nemusí. Hlívu nebo žampiony tu seženete po celý rok. Díky youtuberce Šumavské houbičce si navíc můžete udělat fantastické jednoduché krémové žampiony. Přináší na ně snadný a chutný recept.

Krémové žampiony jsou fantastický pokrm, který určitě potěší nejen v současném zimním období. Právě k chladnější části roku se ale hodí ze všeho nejvíc. Vysoký obsah vitaminu D a třeba i bílkovin v žampionech oceníte nejvíce právě v zimě, stejně jako jejich vydatnost a jemnou chuť.

Co budete potřebovat? Samozřejmě žampiony (klidně hnědé i bílé), petržel, máslo, parmazán, bílé víno, smetanu, sůl a pepř. A to je všechno. Tak jdeme na to!

zdroj: Šumavská houbička