![Šumavská houbička: Jak na jednoduché krémové žampiony snadno a rychle Šumavská houbička: Jak na jednoduché krémové žampiony snadno a rychle](https://zaplzni.cz/wp-content/uploads/2024/02/mushrooms-3209263_1280-1140x641.jpg)
![Šumavská houbička: Jak na jednoduché krémové žampiony snadno a rychle Nakrájené žampiony - základ tohoto pokrmu, zdroj foto: Pixabay](https://zaplzni.cz/wp-content/uploads/2024/02/mushrooms-3209263_1280-150x100.jpg)
Šumavská houbička: Jak na jednoduché krémové žampiony snadno a rychle
2 února, 2024 0 Od Pavel ŽižkaTaky už vám chybí čerstvé houby? Díky nabídce v supermarketech i menších obchodech nemusí. Hlívu nebo žampiony tu seženete po celý rok. Díky youtuberce Šumavské houbičce si navíc můžete udělat fantastické jednoduché krémové žampiony. Přináší na ně snadný a chutný recept.
Krémové žampiony jsou fantastický pokrm, který určitě potěší nejen v současném zimním období. Právě k chladnější části roku se ale hodí ze všeho nejvíc. Vysoký obsah vitaminu D a třeba i bílkovin v žampionech oceníte nejvíce právě v zimě, stejně jako jejich vydatnost a jemnou chuť.
Co budete potřebovat? Samozřejmě žampiony (klidně hnědé i bílé), petržel, máslo, parmazán, bílé víno, smetanu, sůl a pepř. A to je všechno. Tak jdeme na to!
zdroj: Šumavská houbička
O autorovi
Šéfredaktor Za Plzní, kontakt: pavel.zizka@zaplzni.cz, 730 330 042