

Youtuber Mad BBQ otestoval špekáčky a našel ty nejlepší i nejhorší
20 dubna, 2025Léto se nezadržitelně blíží, a letní teploty jsou už vlastně dokonce tady. I když teprve slavíme Velikonoce, když se o víkendu projdete po venkově, dříve nebo později musíte ucítit vůni ohně, grilovaného masa nebo opékaných špekáčků. Co víc vám může prozradit, že je tu ta část roku, kdy až do noci můžeme žít a hlavně jíst venku?
A aby to jídlo bylo skutečně kvalitní, přispěchal plzeňský youtuber Petr Smazal, který si na YouTube říká MAD BBQ, s testem toho, co k létu patří snad nejvíce – špekáčků. Právě špekáčkům a masným výrobkům skutečně rozumí. Vždyť měl svého času v Plzni i své vlastní řeznictví. Co tedy říká na to, co se na českém trhu prodává pod označením špekáčky?
Začněme tím, co to takový špekáček vlastně je. Jeho výslednou chuť to totiž ovlivňuje nejvíce. Wikipedia říká, že špekáček, špekový vuřt či špekový buřt je „uzenina z jemně kutrované směsi vepřového a hovězího masa s vložkou z uzeného špeku, která dala výrobku název.“
Vy, kdo špekáčky nakupujete na různých místech, ale víte, že kvalita i chuť špekáčků se výrobce od výrobce liší. MAD BBQ proto otestoval hned několik špekáčků, které se dají zakoupit v běžných supermarketech, jako je Lidl, Billa, Penny Market, Tesco a Rohlík.cz. „A jako bonus ochutnáváme i tekutý špekáček z lihovaru Garage 22,“ dodává přímo autor videa.
Chcete vědět, který špekáček MADovi chutnal nejvíce, který nejméně a který se nejvíc hodí na utopence? A co složení? O tom všem se hovoří v nejnovějším videu na MAD BBQ.