Youtuber zjistil, jak se vyrábí pečivo v obchodech
16 dubna, 2024Možná už jste o tom také někdy přemýšleli. Kde se bere všechno to pečivo, které na nás kouká z regálů v supermarketech a v hypermarketech? Zdaleka ne všude přece mají své pekaře a pekárnu, tak jak je možné, že tu mají pečivo po celý den neustále čerstvé a stále do regálů přidávají další a ještě teplé? Kdo tu zadělává těsto? A z jakých surovin?
Přesně tyto otázky si kladl také známý youtuber, který vystupuje pod jménem TEN SMLSAL. Ten po videích, ve kterých dojil krávy nebo vyráběl trdelníky, vyrazil do jednoho z obchodních domů. V jednom z hypermarketů, které spadají do nadnárodní sítě Tesco, si prohlédl, a dokonce i na vlastní kůži na rukou vyzkoušel, jak se právě tady dělá pečivo. Pokud vás zajímá, jak vypadá cesta koláčku, koblihy nebo chleba před tím, než jej v Tescu zabalíte do sáčku, teď přišla vaše chvíle. TEN SMLSAL tady natočil tři hodiny materiálu, které na všechny tyto otázky odpoví.
Samozřejmě nebudete muset u videa trávit tři hodiny. To podstatné se podařilo nacpat do dvanácti minut. A je to hodně záživných dvanáct minut. TEN SMLSAL zjistil, jak se v hypermarketu vyrábí koblihy, mazance, housky, koláče a další pečivo. A samozřejmě nejen koukal, ale i je vyrobil. Jak se toto všechno dá stihnout za tři hodiny? Správně tušíte, že zdaleka ne všechno tu mají tak úplně čerstvé. Vlastně přesně naopak. Pokud do supermarketů a hypermarketů pro pečivo chodíte, určitě jste si všimli, že většina místního pečiva pochází ze zmrazených polotovarů. I po tomto zaklínadle se TEN SMLSAL pídil. Co to vlastně takový zmrazený polotovar je? Tratí takové pečivo na kvalitě? A proč se vlastně zmrazené polotovary používají.
Zajímalo vás třeba, které druhy pečiva by v hypermarketu měly být nakupujícím k dispozici až do zavíračky, nebo jak se plní koblihy a proč se někdy stane, že v nich chybí marmeláda? A co se stane se starým pečivem, které si nikdo nekoupí? Odpovědi na všechny tyto otázky na vás čekají ve videu.
zdroj: TEN SMLSAL, Youtube