![Klatovské učenky zabodovaly na prestižní přehlídce kuchařského umění Klatovské učenky zabodovaly na prestižní přehlídce kuchařského umění](https://zaplzni.cz/wp-content/uploads/2022/12/318417434_3480019958886865_3007544938063244903_n-960x641.jpg)
![Klatovské učenky zabodovaly na prestižní přehlídce kuchařského umění Šárka Jandová a Barbora Zelenková na soutěži Lázeňský pohárek, zdroj: FB Střední škola zemědělská a potravinářská](https://zaplzni.cz/wp-content/uploads/2022/12/318417434_3480019958886865_3007544938063244903_n-160x120.jpg)
Klatovské učenky zabodovaly na prestižní přehlídce kuchařského umění
17 prosince, 2022Lázeňský pohárek je jedna z nejtěžších a nejprestižnějších přehlídek kuchařského umění, která je určená pro žáky středních odborných učilišť a středních odborných škol do 20 let. Letošní již třiadvacátý ročník se konal na začátku prosince a zabodovaly tu i dvě žákyně klatovské Střední školy zemědělské a potravinářské.
Soutěže ve Slavnostním sále karlovarského Grandhotelu Pupp se zúčastnilo celkem 15 kuchařů a kuchařek a 8 cukrářek. Letošní téma znělo Kde domov můj. V obou kategoriích tak byly vidět variace na tradiční českou kuchyni. Kuchařky a kuchaři museli v rámci pódiového vystoupení připravit tři porce moderního teplého předkrmu a pro výstavu pětichodové menu. Na cukrářky čekal pódiový úkol ve formě přípravy tří porcí lehkého dezertu. Pro výstavu připravovaly minidezerty, dort potažený zrcadlovou polevou a talířový dezert.
Klatovské žákyně si se soutěží poradily na výbornou. Mezi kuchaři a kuchařkami zabodovala Šárka Jandová, která si odnesla stříbrné ocenění. Cukrářka Barbora Zelenková pak vybojovala bronzové ocenění. Obě jsou tak příslibem pro naši budoucnost naší gastronomie a důkazem kvality vzdělávání na klatovské Střední škole zemědělské a potravinářské.
zdroj: Asociace kuchařů a cukrářů České republiky